E-hírfolt 2019. június

Improv quilting

Mi is az improv quilting? Elég nehéz meghatározni. Ha megkérdezel öt foltvarrót öt féle választ kapsz rá. Mindenki kicsit másként értelmezi a technikát, amiben mindenki egyetért az az, hogy az improv az egy olyan technika ami egy egyszerű spontán ötlettel kezdődik (színek, formák, egy tájkép stb.) és anélkül hogy tudnánk, hogy milyen lesz a végtermék, elkezdünk dolgozni.

Én leginkább úgy határoznám meg, hogy minta nélkül szabadon elgondolt ötlet alapján készült quilt. Improvnál az a jó, hogy nem a szabályoknak megfelelően dolgozunk. Nincsen előre meghatározott minta ami alapján a fedlap összevarrásra kerül.
Wink; the fat chick. Improv bagoly a Riley Blake textil kihívásra készítettem. Itt az egyetlen megkötés az volt hogy a kiírásban megadott textiliákat kellett használni.

Sokszor egy egy tradicionális blokk az  alap és vonalzó és pontos mérés nélkül szabjuk ki a darabokat. A blokkok egy kicsit pontatlanok és torzulnak is egy picit , de nagyon jó egyedi blokkokat lehet varrni.

Nine patch blokk alapjan szabadon, improv technikával készítettem ezt a quilet egy kihívásra, a kihívás célja az ívek gyakorlása volt.

Improv lehet az is amikor maradék anyagból blokkot/panelt  varrsz és ezekből állítod össze a fedlapot vagy egy mugrugot.

Improv foltvarrók:

https://sherrilynnwood.com/

http://www.nancycrow.com/

https://www.valeriemaserflanagan.com/

https://www.jeanwellsquilts.com/

Improv tutorials:

https://stashbandit.net/improvisational-piecing-whats-hiding-in-your-stash/

https://pennylanequilts.com/category/improvisational-piecing/

Improv quilts Instagram-on

#improvquilting hashtag sok sok inspirációval.

http://www.soulsgrowndeep.org/gees-bend-quiltmakers

Köszönjük: Molgaard Zsófia

Falra fel!
avagy, találd meg a tökéletes felfüggesztést mini quiltednek

Hoztunk nektek több módszert is, hogy hogyan, miként tudjátok quiltjeiteket felfüggeszteni.. a legegyszerűbbtől, leggyorsabbtól a praktikusig, hagyományosig. Nézzétek, jobbnál jobbak…. az alábbi linken tölthető le:

Falra-fel (hagyományos, azonnali, csipeszes, horgolt, gyöngyös szalagos)

Köszönjük: Nagy Vali

Szabadban varrás – 2019. június 22.

Szombat délelőtt várunk a Feneketlen-tóhoz, a pirossal jelzett területre! A piknikezéshez szükséges kellékeken túl hozz magaddal egy-két kész quiltet. Varrjunk együtt a szabadban!

Birmingham idén is

Még nem késő Birminghambe menni! Több ezer kiállított quilt, tanfolyamok, árusok!

Brother Innov-is A150 varrógép most ajándék rátolható varróasztallal!

Az olyan haladó szintű funkcióknak köszönhetően, mint az automatikus szálvágó, az elektronikus kezelőpanel vagy a fokozatmentes sebességszabályozás, az A150- es varrógéppel az alkotás világának új dimenziói nyílhatnak meg Ön előtt.
– 150 elérhető öltés (beleértve 10 gomblyuköltést és 4 betűtípust)
– Automata tűbefűző
– Elvarró gomb
– Öltéshossz és öltésszélesség szabályozó
– Start/Stop gomb
– Automata szálvágó
– Öltéskombinációk
Részletes leírás és vásárlás

Brother Innov-is A150 varrógép